Големия Маргин се изплъзна от ареста

Красимир Маринов – Големия Маргин окончателно се изплъзна от килията във вторник, когато Софийският апелативен съд (САС) потвърди домашния арест, който му бе наложен по разследването за наркотици.

Апелативният съд записа, че макар да има доказателства, че Маринов е ръководил организирана престъпна група, разпространяваща наркотици, в голяма част от времето от януари, когато бе арестуван, досега той е прекарал в болница. Затова е и безсмислено да му бъде определяна мярка за неотклонение "задържане под стража". Съдебно-медицинска експертиза показва, че Маргина трябва да се оперира.

По време на заседанието стана ясно, че част от групата на Маринов се е стопила от 20 на 13 човека. За неин "изпълнителен директор" е обявен Стефан Бонев – Сако.

Неоснователно остана искането на прокуратурата днешното заседание да бъде при закрити врата само заради това, че са разпитани четирима анонимни свидетели. Отхвърлено бе и искането на обвинението за нова неврологична експертиза на Маринов, тъй като направеното изследване за здравето му показва освен дисковата херния, от която страда, и други заболявания. По това заключение са работили седем специалисти с различни познания по медицина.

Адвокатите на Маргина твърдят, че това, което прокуратурата представя пред съда като обвинения, е "неправдоподобна измислица".

Тезата на прокуратурата се потвърждава от основния свидетел, който е и обвиняем по делото - Тихомир Георгиев - Боксьора. Според апелативните съдии, Георгиев е дал "логични и подробни обяснения за дейността на групата, без да е изключил и личното си участие в нея".

Тихомир Георгиев е работил за повечето подземни босове в София и сега е свидетел срещу голяма част от тях.

Думите му донякъде се потвърждават и от показанията на Георги Славов - Главата, който казал, че не знае за срещи на Боксьора и Маргина, но ги видял на едно и също място по едно и също време.

По делото за наркотици срещу Малкия Маргин няма обвинения.

Двамата братя бяха оправдани миналата седмица по делото за подготовката на три убийства. Те са обвинени и за разстрела на Боби Цанков, но по този случай доказателствата са твърде разколебани.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?