Големия Маргин става първият именит "клиент" на спецсъда

Красимир Маринов – Големия Маргин ще стане първият именит подсъдим в спецсъда, стана ясно в понеделник, след като от прокуратурата съобщиха, че са му повдигнали обвинение за организиране на въоръжена наркобанда, действала през 2009 и 2010 г. на територията на курорта "Слънчев бряг".

Според последните поправки в Наказателно-процесуалния кодекс от 1 януари всички недовършени разследвания срещу престъпни групи вече са от компетенцията на спецмагистратите. Така, след като бившият съветник в ДАНС Алексей Петров неочаквано се размина с новата правораздавателна структура, Големия Маргин нямаше този късмет.

Според държавното обвинение Маринов е действал в съучастие със Стефан Бонев – Сако от август 2009 до май 2010 г., като дейността на подчинената им банда не се изчерпвала само в рамките на популярния с нощните си забавления летен курорт, а била извършвана на територията на цялата страна.

Разследващите образуваха това дело преди около 2 години след разстрела на радиоводещия Боби Цанков в центъра на София. Тогава Маринов и Сако бяха задържани за кратко, като за издирване бе обявен и Николай Маринов – Малкия Маргин по подозрение, че е поръчал покушението. Впоследствие обаче съдът освободи Красимир и веднага след това той бе обвинен, че е ръководел наркобанда.

Процес обаче така и не тръгна в съда, тъй като магистратите върнаха обвинителния акт на прокуратурата за отстраняване на пропуски в разследването. В крайна сметка делото бе прекратено срещу Големия Маргин и Сако остана единственият обвиняем по казуса.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?