Големият тенор Хосе Карерас с Коледен концерт у нас

Хосе Карерас

Световноизвестният тенор Хосе Карерас ще има концерт у нас на 10 декември, съобщиха организаторите от "Жокер медия". Събитието ще бъде единственият за 2012 г. европейски Коледен концерт на Карерас. С него в София ще пристигне диригент номер едно в света Дейвид Хименес - ученик на Херберт фон Караян, както и сопраното, което Маестрото ще определи сам.

Карерас ще пее под съпровода на Софийската филхармония и Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов" в зала 1 на НДК.

Българската публика ще има възможност да се наслади на отбрана част от хитовия репертоар, в който влизат и две канцонети, които Карерас е пял с другите двама големи - Пласидо Доминго и Лучано Павароти.

При посещението си в България, тенорът ще посети и направи дарение на детска онкохематологична клиника.

Хосе Карерас ще покани лично Стилиян Петров да присъства на концерта. Музикантът е запознат с коварното заболяване на националния ни състезател, с което той успя да се пребори.

Роден е в Барселона, където и изучава музика. През 1970 г. той започна професионалната си кариера в Grand Teatr del Liceu на Барселона с "Набуко" и "Лукреция Борджия".

Репертоарът му включва над шейсет опери, на които се открояват: Бохеми, Тоска, Вертер, Дон Карлос, Кармен и други. През 2011 г. Хосе Карерас получава престижната награда на Световния икономически форум в Давос.

Тази година организира концерти по целия свят, включително и турне в Азия, Южна Америка и Европа. Билетите за концерта у нас са на цени от 60 лв. до 200 лв.

Споделяне

Още от