Голям обир на инкасо в София се оказа инсценировка

Големият обир на инкасо автомобил в София през януари тази година се оказа инсценировка, обяви във вторник градският прокурор Емилия Русинова. При грабежа бяха задигнати 360 хиляди лева, а полицията получи сигнал, че колата е била нападната до "The Mall". Шофьорът на инкасото бе открит с белезници на ръцете и тиксо на устата.

След половин година разследване се оказва, че обирът е извършен от шофьора, съпругата му и негов приятел. Полицията е открила по-голяма част от парите в дома на близка приятелка на шофьора. Над 400 000 лева пък останали в инкасото, защото извършителите не успели да ги поберат в сака, който носели.

"Намерените пари са пакетирани по начина, по който са били отнети от инкасо автомобила, с лепенките на съответната фирма, което е безспорно за нас, че те са част от средствата, отнети по време на въоръжения грабеж. Към днешна дата можем да кажем, че е инсцениран въоръжен грабеж, тъй като от събраните доказателства правим извод, че в него са участвали шофьорът на инкасо автомобила, негов приятел и съпругата на шофьора", съобщи градският прокурор на София.

Шофьорът Явор Георгиев е предоставил на своя приятел Илиян Илиев собствените си белезници и тиксо, за да бъде обездвижен. Илиев и съпругата на Георгиев били в близост до мястото, където е спрял инкасо автомобилът. Тримата издебнали момента, в който вторият служител на инкасото, който не бил в схемата, слязъл от колата, за да отнесе пратка.

От полицията смятат, че престъплението е замислено от шофьора Явор Георгиев.

Споделяне

Още от България