Голям пожар бушува снощи в Русе

Голям пожар бушува снощи в Русе

Голям пожар бушува снощи на брега на Дунава в Русе.

Огънят е тръгнал от пристройка, използвана за лятна градина на неработещия от години ресторант "Фиеста", откъдето се е прехвърлил към двуетажната сграда на бившата гребна база, предадеБГНЕС.

Огънят е пламнал малко преди 18.30 часа. Буквално за десетина минути е обхванал всичко, като според неофициална информация е било подпалено канапе. Хората в района разказват, че сградата се е ползвала от клошари и от деца, които отивали там да пият алкохол, да си правят купони и селфита. Полицията бе отцепила веднага района и достъпа до брега на реката.

Много от посетителите на речния ресторант "Понтона", който е в реката, останаха откъснати от брега за повече от час. Задимяването от пожара бе усетено в целия център на Русе.

На мястото на инцидента бяха изпратени три екипа на пожарната, които близо два часа се бориха с огъня. Оказва се, че това не е първият подобен инцидент – преди няколко дни отново е горяла същата сграда, но огънят е бил потушен много бързо.

За щастие, при инцидента няма пострадали хора. Изгорялата постройка е общинска собственост, но не се охранява, тъй като не се използва от години.

Причините за пожара тепърва ще се изясняват.

Споделяне

Още от България