Голямата цел на Григор Димитров е победа в турнир от Големия шлем

Григор Димитров по време на пресконференцията, сн. БГНЕС

"Голямата ми цел е спечелването на турнир от Големия шлем", заяви във вторник най-добрият български тенисист Григор Димитров, който след края на един успешен за него сезон се завърна в България и даде пресконференция в София. През тази година Димитров спечели първата си турнирна победа като професионалист (на турнира в Стокхолм миналия месец) и завърши сезона на 23-то място в световната ранглиста, след като го започна на 48-мо. Той записа 37 победи в 60 мача, включително срещу действащия тогава номер 1 - Новак Джокович.

"Изиграх добър сезон и малко ще си почина и започвам наново. Прекарахме известно време с новия ми треньор Роджър Рашид и уточнихме какво ще свършим през следващия сезон. Помня, че ми каза нещо наистина интересно "Никога не съм работил с някой, който печели първия си турнир, откакто съм започнал да работя с него", разказа Димитров и обяви, че е решил да се подготвя в Лос Анджелис.

"От мача с Федерер научих това, че той не е по-различен от другите и е играч като всички. Нямах време да обмислям грешките си, защото веднага заминах на турнир. След мача бях повече изморен психически, отколкото физически. За мен този мач беше най-вече емоционален. Спомням си дори, че ми стана смешно в началото на мача и исках да се засмея, но си казах "остани концентриран и продължавай". Разбрах кои неща да подобря следващия път срещу Федерер. На мрежата той ми каза да продължавам да работя в същия дух. Помня, че след победата над Фонини (на турнира Мастерс в Париж миналата седмица – бел. ред.) го попитах докато обядвахме как да играя срещу Дел Потро и той ми каза: "Ако ти кажа, после ще трябва да играя срещу теб", разказа Димитров, цитиран от БГНЕС.

"Все още не съм покорил върха. Голямата ми цел е турнир от Големия шлем, а кой турнир ще спечеля първо няма значение. Който падне първи. Отношението към мен вече е различно. Усеща се не само от организаторите, но и от всички", добави той. Все пак основната му цел е да стане много по-постоянен в играта си.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт