Гонят до петък комисията по ценни книжа от "Врабча" 23

Срок до петък да се изнесат от сградата на "Врабча"23, за да я освободят за целите на партийната централа на НДСВ, дали управляващите на комисията по ценни книжа, научи Mediapool. Хората на Бистра Илкова трябвало да се нанесат в непригодена за работата им сграда на площад "Св. Неделя".

Пресаташето на НДСВ Венцислава Ачова заяви, че решението да отидат там, а не в помещенията на НСИ на ул. "6 септември" било взето от Министерски съвет преди три седмици, когато била създадена и специална работна група, чиято цел била да определи как най-лесно може да стане преместването. Според Ачова обаче краен срок за изнасянето не бил даван. Тя припомни, че комисията е трябвало да се премести още преди няколко месеца.

Според източниците на Mediapool именно изнасянето бил и един от проблемите, скарали настоящата шефка на комисията по ценни книжа Бистра Илкова с НДСВ.

До утре на обед при премиера могат да се подават предложения за нови зам.-шефове на ПГ на НДСВ, обяви днес зам.-председателката на групата на мнозинството Весела Драганова. Анонсът за това е бил направен на вторнишкото заседание на жълтите депутати от председателя им Пламен Панайотов. На съвместното заседание в петък на МС и парламентарната група лидерът им Сакскобургготски ще обяви и решението си. Според народни представители обаче името вече било определено - почти сигурно било, че новият им зам.-шеф ще бъде Борислав Ралчев.

Споделяне

Още от България