Google иска да участва в усилията за ваксиниране по света

Google иска да участва в усилията за ваксиниране по света

Американската интернет и софтуерна корпорация Google обяви поредица от финансови дарения и мерки за подпомагане на ваксинационните кампании в САЩ и по света, включително "виртуален агент" за ориентиране на потребители с недостатъчен или никакъв достъп до интернет, предаде Франс прес.

Достъпен чрез текстово съобщение, чрез онлайн чат или чрез мобилен телефон, той трябва да позволи записване на час за ваксиниране, както и за задаване на основни, свързани с това, въпроси на 28 различни езици.

Този инструмент е разработен от звеното на технологичния гигант, което се занимава със съхраняване информация в "облак", и е насочен главно към хора с ограничен достъп до интернет, се посочва в съобщение на Google.

Корпорацията посочва, че желае да улесни ваксинирането на общности в неравностойно положение на достъп до здравни грижи.

Калифорнийската компания обеща да достави 250 000 дози ваксини на държави в нужда, да помогне за финансиране на временни центрове за ваксиниране в САЩ и да предостави 250 милиона долара за рекламни субсидии за подпомагане на правителства и здравни организации, сред които Световната здравна организация, за да информират за текущи кампании.

Google отбелязва, че в САЩ коронавирусът е засегнал много повече афроамериканското население и латиносите, но въпреки това тези групи имат по-ниски нива на ваксиниране.

Споделяне

Още от Коронавирус

Къде му е мястото на Бойко Борисов?