Google може да намали заплатите на работещите от вкъщи

Google може да намали заплатите на работещите от вкъщи

Служителите на Google в САЩ, които решат да работят от вкъщи за постоянно, могат да получат намаление на заплатите. Технологичният гигант е разработил калкулатор на заплатите, който позволява на служителите да видят ефектите от работата от разстояние и да ги сравнят с тези при работа в офиса.

Заплатите на някои работещи дистанционно служители, особено тези с продължително пътуване, биха могли да бъдат намалени, ако не си променят адреса си.

Служители в много бизнеси са доказали, че постоянната работа от дома е жизнеспособна по време на пандемията.

Много компании се подготвят за това как ще работят служителите с отшумяването на пандемията, въпреки че САЩ продължават да се борят с Делта варианта на болестта.

Фирмите от Силициевата долина, някои от които имат желание да върнат служителите на бюрата им, експериментират със структурата на заплатите.

Големите технологични компании, включително Microsoft, Facebook и Twitter, предлагат по - малко заплащане на служители, които живеят на места, където им е по-евтино, предаде БГЕНС.

Но по-малки фирми като Reddit и Zillow заявиха, че ще плащат еднакво, независимо къде се намират служителите, казвайки, че това подобрява разнообразието.

Споделяне

Още от Свят