Google Pay вече е достъпно в България

Google Pay вече е достъпно в България

Приложението за безконтактни разплащания през смартфони Google Pay вече е достъпно и в България. Досега то беше достъпно единствено чрез банкови посредници в България, но вече всички могат да си го изтеглят от Google Play https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.walletnfcrel .

Това е сериозна стъпка към по-опростен, сигурен и удобен начин за разплащания в магазините като в същото време е защитена информацията за извършените транзакции с множество нива на сигурност, посочват от компанията.

Google Pay също така улеснява съхраняването на бордни карти, осребряване на точки за лоялни клиенти и управлението на разплащателните карти. Предвижда се и започване на поддръжка за Google Pay за Wear OS в България, с което плащанията ще станат възможни само с едно почукване със смарт часовника. Планираме стартирането и на още функции и партньорства в скоро време, допълват от компанията.

Приложението Google Pay понастоящем е достъпно в над 30 държави по света.

За запазване на плащанията през приложението в безопасност се използва многопластов подход. При плащане в магазините се споделя номер на виртуална карта вместо действителния номер на сметката. И ако телефонът е изгубен или откраднат, може да бъде намерен, заключен или изтрит с помощта на функцията "Намери моето устройство". Тези и други функции помагат да се запази информацията в безопасност, допълват от Google.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?