Горанов: Как си представяте да съм рекетирал Божков?

Борисов нямал съмнения нито във финансовия министър, нито в Менда Стоянова

Горанов: Как си представяте да съм рекетирал Божков?

Премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов за пореден път отрекоха твърденията на обвиняемия в 18 престъпления хазартен бос Васил Божков, че им е предал над 60 млн. лв. за три години, за да упражняват политически чадър върху бизнеса му.

"Това им е играта на тези хора. Кой е той да се съревновава с нас", заяви Борисов по време на инспекция на строителството на третия лъч на столичното метро. Министър-председателят демонстрира видима нервност, че темата му се поставя за пореден път.

На въпрос защо шефката на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова е посещава бизнесмена, Борисов отговори: "Защото я харесва вероятно. Тя може да разказва много по тая тема". И изрично уточни, че "никого" не бил пращал при Божков. В същото време в неделя се появиха нови разкрития, че Арнаудова се е сдобила с луксозна къща във вилната зона на Бистрица, купена за 1 млн. лв. с кредит.

Борисов обяви, че няма никакви съмнения във финансовия министър Владислав Горанов и в Менда Стоянова, които бяха набедени от Божков, че са участвали в рекетьорската схема.

"Твърденията на Васил Божков са манипулативни и целят дискредитация. Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир. Как си представяте, че мога да изрекетирам един от най-богатите и известни хора от прехода в моя кабинет", каза Горанов.

"Аз, ако имах притеснения, нямаше да говоря с вас. Какви доказателства? Едни торби огромни с пари, давани пред свидетели. Как си ги представяте тези неща?", допълни министърът.

По думите му единственото нещо, което е гласувано във втория мандат на кабинета "Борисов" е добавянето на лотариите в обхвата на облагането, тъй като не са били включени преди поправката на Георги Кадиев.

"Ние не сме го карали да прави нещо. Всичко, което е правил или не е правил, е негово деяние. Това, за което го упреква прокуратурата, е обвинение на прокуратурата", каза още Горанов.

Той посочи още, че по темата "Божков" нямало напрежение между него и премиера.

На този фон Васил Божков излезе с поредното видеообръщение във Фейсбук, където на фона на морски вълни обявява, че ще направи ново разкритие. Утре сутринта щял да постави "въпрос", на който се надявал да получи отговор.

Споделяне

Още по темата

Още от България