Горанов се срещна с Кристалина Георгиева

Новата шефка на МВФ Кристалина Георгиева се срещна с финансовия министър Владислав Горанов (вляво) и с управителя на БНБ Димитър Радев. Снимка: МФ

Министърът на финансите Владислав Горанов се срещна с новия управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, съобщи МФ.

Срещата се е състояла по време на редовните годишни срещи на съветите на управителите на Групата на Световната банка и на МВФ, които се провеждат в периода 18-20 октомври 2019 г. във Вашингтон, САЩ.

Това е първата официална среща между двамата, след като Кристалина Георгиева беше избрана да застане начело на МВФ на 25 септември. Горанов и Георгиева са обсъдили глобалното икономическо развитие и възможностите за насърчаването му, както и приоритетите в областта на икономическата политика в световен мащаб за осигуряване на по-силен и устойчив растеж.

Министър Горанов се е срещнал и с Аксел ван Тротсенбърг, упралвяващ директор "Операции" в Световната банка, който пое позицията на Кристалина Георгиева в банката. Обсъдени са възможности за издигане статута на България в Световната банка, включително чрез донорско участие в Международната асоциация за развитие.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес