Горбачов започна музикална кариера

Последният президент на СССР, "бащата на перестройката" Михаил Горбачов записа музикален диск, озаглавен "Песни за Раиса" и посветен на паметта на съпругата му. Дискът бе представен само на благотворителен търг в Лондон и няма да се разпространява масово в търговската мрежа, съобщи "Интерфакс" във вторник.

Дискът съдържа седем любими романси на Раиса Максимовна, изпълнени лично от Горбачов в съпровод на Андрей Макаревич, солиста на руската група "Машина времени". Дискът е по повод 10-тата годишнина от смъртта на Раиса Горбачова, която почина от левкемия на 20 септември 1999 година.

Благотворителната вечер на фонда "Раиса Горбачова" се е провела миналата седмица в Лондон съвместно с фонда "Мария Кюри". Сред гостите бир и кметът на английската столица, съпругата на британския премиер, собствениците на издателската империя "Дейли мейл", писателката Джоан Роулинг, актрисата Манеса Редгрейв, както и много други прочути политици, културни дейци и бизнесмени. Събрани били 1 милион и 700 хиляди паунда.

Горбачов съобщи, че цялата сума, както и при предишните благотворителни инициативи на фонда, ще бъде насочена в помощ на децата, болни от левкемия и по-специално за закупуване на апаратура и лекарства за криники в Москва и Санкт Петербург.

Споделяне

Още от Свят