ГОРД на Слави Бинев се влива в партията НФСБ на Валери Симеонов

Сн. БГНЕС

Партията "Национален фронт за спасение на България" (НФСБ), по-известна като партията на телевизия "Скат" и формацията ГОРД на Слави Бинев се сливат в обща партия, която ще следва политическата програма на НФСБ, съобщиха от двете партии в петък.

 

НФСБ, чийто лидер Валери Симеонов е и собственик на телевизията, подкрепя ГЕРБ и Бойко Борисов и се ползва със симпатиите на бившия премиер. Слави Бинев пък открай време е противник на Борисов и създаде движението си ГОРД като антипод на ГЕРБ.

 

Общото между двете формации и лидерите им е враждата с "Атака". Валери Симеонов бе съюзник на Волен Сидеров, който успя да набере популярност чрез телевизия "Скат", използвана от него и партията му като официоз. Слави Бинев пък стана евродепутат с листата на ГЕРБ през 2009 г., но след това също се отрече от Сидеров и даде началото на движение ГОРД, което сега се влива в НФСБ.

 

"НФСБ се превръща в обединител на всички патриотични и последователни в своето поведение организации, като целта е тази по-мащабна структура да работи в защита на интересите на България и да може да защити българите от политическия монопол и политическото статукво", се казва в прессъобщението, разпространено от двете партии.

 

На предсрочните парламентарни избори през май НФСБ получи около 131 хиляди гласа или 3.703% и не ѝ достигна съвсем малко, за да прескочи четипроцентната бариера за влизане в парламента.

 

ГОРД пък събра малко над 16 хиляди гласа или 0.455%. Едно от популярните лица, на които Слави Бинев заложи в битката си с Бойко Борисов, бе рапърът Мишо Шамара, който сега е фронтмен на контрапротестите в защита на кабинета "Орешарски".

 

Новата формация ще бъде представена на 12 август от съпредседателите на НФСБ Валери Симеонов и Данчо Хаджиев и от лидера на ГОРД и евродепутат Слави Бинев.

 

Създаването ѝ усложнява допълнително положението на "Атака", чийто рейтинг спада заради подкрепата ѝ към правителството на БСП и ДПС.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?