Горски инспектори са бити от незаконни дървосекачи

Снимка: Архив

Трима служители от горското стопанство в Самоков са били нападнати, бити и замеряни с камъни от група роми, които са секли дърва незаконно, съобщиха от държавното Югозападно горско предприятие.

Инцидентът е станал в петък. При обход на района горските Илиян Попов, Любен Тонев и Георги Спасов са забелязали няколко души да влачат дървета с два коня. При вида на служителите единият от нарушителите свалил синджира, с който била закрепена дървесината, и започнал да бие Илиян Попов.

Името на извършителя е Асен Александров - Патрона, посочват от горското предприятие. Той е добре познат на органите на РУП – гр. Самоков и на горските служители, тъй като е системен нарушител. Същия ден по-рано му е отнета каруца, натоварена с отсечена дървесина.

Конфликтът между горски и ромите ставал все по-ожесточен и от близката махала започнали да прииждат все повече хора, които отправили заплахи за живота на служителите и ги замервали с камъни.

Междувременно на помощ пристигнали членове на мобилното звено на горското стопанство, които извикали полицията. За да избегнат по-сериозен сблъсък, горските надзиратели напуснали местопроизшествието, а органите на МВР разпръснали тълпата. За посегателството срещу служителите ще бъде сезирана Районната прокуратура в Самоков.

Споделяне

Още от България