Горско шоу избира най-добър секач в Чепеларе

Състезания за най-добър секач, в които над 30 участника ще демонстрират уменията си не само да въртят резачка, но и да сглобяват и разглобяват машината възможно най-прецизно, ще се проведат в рамките на първото високопланинско горско изложение БУЛФОРЕСТ ШОУ. То ще се състои от 7 до 9 юни в Чепеларе под егидата на Министерството на земеделието и храните.

В неговите рамки по атрактивен начин ще бъдат представени най-новите технологични иновации, машини и оборудване в отрасъла, произведено от световно известни фирми от бранша.

Ще бъдат представени и природосъобразни многофункционални системи за дърводобив, дървообработка и залесяване, сред които телескопични манипулатори, багер-товарачи, машини за надробяване както на дървета и храсти, така и на камъни, машини за рязане и цепене на дърва, високопроходими автомобили, АТВ-ета и много други.

Всички, които обичат българската гора, ще могат да открият професионалния свят на горското стопанство, да видят на живо реални демонстрации в естествена горска среда, да се запознаят с начините за възпроизводство, поддържане и опазване на горите.

Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите ще представят програмите за усвояване на еврофондовете в отрасъла, възможностите при инвестиционните дейности в горското стопанство и възстановяването на горския потенциал.

Посетителите на изложението ще могат да участват във фотоконкурса на Кантек „Прегърни дърво“ за наградите на Канон.

Изложението ще бъде подгрято от симпозиумът по скулптура от дърво на тема "Пейката”, който ще започне на 1 юни на централния площад в гр. Чепеларе и ще приключи на 9 юни на връх Мечи чал.

Входът за изложението е свободен. Осигурен е безплатен достъп до мястото на изложението с лифт, допълват организаторите.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?