Горящ стиропор задими източната част на София

Силно задимяване над източната част на София бе причинено от голямо количество горящ стирипор в склад за строителни материали в квартал „Дружба 2”. Кладът е разположен до гаража на Столичната компания за градски транспорт. В гаража се съхраняват големи количества гориво, предадоха информационните агенции.

От МВР съобщиха, че пожарът е избухнал малко преди 12.00 часа в петък. Няма пострадали, работниците в склада са изведени преди разрастването на огъня.

Пламъците са овладени от изпратените близо 30 огнеборци. Екип на Гражданска защита прави замервания на въздуха в района на пожара.

Първоначалните  данни от проверката показват, че на 150 метра от пожара няма замърсяване на въздуха, което да е опасно за здравето на хората. Въпреки това се препоръчва на живеещите в района на инцидента да затворят плътно прозорците. Ако усетят задушлива миризма или парене на очите, да намокрят хавлиена кърпа и да дишат през нея. Хората с дихателни проблеми да потърсят помощ от Гражданска защита или Бърза помощ.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?