Готов е обвинителният акт за убийството на сръбския премиер Джинджич

Специалният прокурор и неговият заместник подготвиха обвинителния акт срещу 45 души, заподозрени за убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич, информира сръбският вестник Глас явности, цитиран от БТА. Според източници, близки до разследването, обвиненията са за организирана престъпност, 14 убийства, три отвличания и други тежки престъпления.

Джинджич бе убит от снайперист на 12 март т.г. пред сградата на правителството в Белград.

Обвинителният акт би трябвало през следващите три дни да бъде предаден на наказателния състав на специалното отделение на окръжния съд за проверка, а след това ще бъде предаден на заподозрените и техните адвокати, които могат в срок от осем дни да внесат възраженията си.

В списъка на обвинените са физическият убиец Звездан Йованович, бивш заместник командир на разформированата част за специални операции, издирваният Милорад Лукович Легия, бивш командир на разформированата част за специални операции и лидер на Земунския клан, Любиша Буха Чуме, един от водачите на Сурчинския клан, и лидерът на сръбските радикали Воислав Шешел, който е в затвора на трибунала в Хага.

В предварителния арест са 27 лица от обвинителния акт.

Още от Балкани

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: