Готов е регистърът с общинските имоти, до месец – и за концесиите

Няколко десетки хиляди имоти на Столична община вече са включени в публичния регистър на собствеността на София, който бе представен в неделя от кмета на града Бойко Борисов и главния секретар на Столична община Росен Желязков. Предстои в списъка да качат общинските имоти в столичните райони Подуене, Слатина, Илинден, Искър, Кремиковци и Нови Искър, каза Желязков.

Регистърът, който трябваше да е готов още през 2005 г., заради което кметската администрация търпеше много критики, вече е достъпен на страницата на Столична община или чрез интернет адрес http://ims.gis-sofia.bg:8080/Sofia/index.jsp.

В електронния списък може да се търсят имоти по зададени параметри като номер и дата на акта за общинска собственост, номер на преписка, местонахождение на имота, описание на имота, признати или учредени вещни права, разпоредителни действия с имотите, стойност на имотите по акта, основание за атакуване на имота за общински, бивш собственик или ако имотът е включен в капитала на търговско дружество. Данните в регистъра ще се актуализират всяка седмица. За тази цел екипи на СО ще обикалят имотите ежеседмично.

До един месец ще бъде изготвен и регистърът на концесиите на Столична община, каза кметът Борисов. До два месеца ще бъде готов регистър на сделките за периода 2003-2007 г., който ще бъде допълнен по-късно и със сделките преди 2003 г. До 2-2.5 месеца ще бъде достъпен и регистър на общинските фирми, каза още столичният кмет.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?