Готова е експертизата на кадрите от самозапалването на Пламен Горанов

Снимка: БГНЕС

Експертизата на кадрите от охранителните камери, заснели самозапалването на 36-годишния варненец Пламен Горанов, вече е готова, съобщи във вторник пред Дарик радио говорителят на Варненската районна прокуратура Десислава Йотова.

Тя не пожела да даде подробности от заключенията на вещите лица, но уточни, че вече са разпитани и медицинските служители от линейката, която е откарала 36-годишния мъж в болницата. Открито е и превозното средство, ключ за което е намерен сред вещите на Пламен Горанов. Установено е и жилището, което той е обитавал във Варна.

Камерите, чийто записи са били изследвани, са собственост на общинския център за видеонаблюдение и на местната областна дирекция на полицията.

По думите на Йотова колегата ѝ, наблюдаващ разследването, е направил предложение до Окръжна прокуратура за вземане на делото под специален надзор. Това означава, че то ще продължи да се води от районните прокурори, но ще бъде под надзор от окръжните, както и от Върховна касационна прокуратура.

Детайли от хода на разследването ще бъдат огласени едва след като бъде разгледано въпросното предложение, добави говорителят на Районната прокуратура във Варна.

Пламен Горанов се самозапали пред местната община на 20 февруари в знак на протест срещу вече бившия кмет Кирил Йорданов. Почина от раните си навръх Трети март. Впоследствие от полицията обявиха, че се е залял с 5 литра запалителна течност.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?