Готовност за зимата обявиха електроразпределенията

Готовност за зимата обявиха електроразпределенията

Готовността си да посрещнат зимата, обявиха в сряда компаниите EVN и E.ON, които са мажоритарни собственици съответно на електроразпределителните дружества в Стара Загора и Пловдив и във Варна и Горна Оряховица.

Австрийската компания, която управлява мрежите в  Югоизточна България, държи в режим на готовност до 1600 сътрудници, които могат да бъдат мобилизирани при кризисни ситуации за нормализиране на електрозахранването в регионите дори нощем.

Компанията е провела всички необходими обследвания на линиите от ниско, средно и високо напрежение, трафопостовете и е доставила необходимите материали и техника за работа през зимата в случай на аварии.

Сформирани са дежурни екипи, при бури, обилни валежи и силно застудяване ще се мобилизират сътрудниците на дружеството.

Германската E.ON, която работи в Североизточна България също е осигурила специализирано и техническо оборудване за аварийните си екипи, сключени са и договори с партньорските фирми за съвместна дейност при тежки зимни условия. Това съобщи членът на УС на дружеството Райнхард Ашендорф. По думите му компанията е предприела всички необходими мерки за обезпечаване на нормално електрозахранване в региона през есенно-зимния период.

За периода август-декември 2007 г. са отделени 1 милион лева за намаляване на броя на прекъсванията на електроподаването, извършена е рехабилитация и подмяна на кабели.

Експертите са извършили и измерване на подаваното електричество на различни места на територията, обслужвана от Е.ОN, като няма установен случай на отклонение.

Споделяне

Още от Бизнес