Готви се нова разработка на бизнесплана на "Балкан Ер Тур"

Готви се нова разработка на бизнесплана на "Балкан Ер Тур", съобщава пред БТА заместник-министърът на транспорта и съобщенията Милчо Миланов. Според него се обсъжда въпроса за нови дестинации и в тази връзка увеличаването на самолетния парк.

Вероятно това ще бъдат самолети от типа на тези, с които сега компанията лети - Боинг 737- 300. Обмисля се възможност за увеличаване на полетите до Лондон и до Франкфурт, както и откриването на новите дестинации - до Москва, Амстердам и евентуално Лисабон.

Водят се преговори с авиокомпании за развиване на определен трансферен пункт на принципа на Code share - с "Върджин" - от Лондон, с бразилската "Вариг" и с испанската "Ер Европа" от Мадрид - за Южна Америка, с холандската "КLM" - от Амстердам за Далечния Изток и други.

На 10 февруари българска делегация от "Балкан Ер Тур" заминава за Москва за договаряне на конкретните параметри на договора с Аерофлот за съвместен полет на двете авиокомпании по линията София - Москва.

Според Миланов "Балкан Ер Тур" все още не е на печалба, но генерира значителни приходи, каза Миланов. За първия си от създаването и то непълен месец декември те са за над 1 100 000 долара, като се има предвид, че са превозени пътници на фалиралата "Балкан" на стойност 319 000 долара.

Общият брой на превозените пътници е 8000. За февруари и март, считани за най-слабите месеци в авиацията, се разчита на натоварване от 8000 до 10 000 пътници.

Това ще позволи процесът на стабилизиране на авиокомпанията да продължи и ще даде възможност за подготовка на бизнес програмата и новите дестинации за високия летен сезон. Миланов се надява от началото на април новите дестинации да стартират, с което трафикът ще се увеличи до 14- 15 000 и повече пътници на месец.

Споделяне

Още от Бизнес