Говорителката на районната прокуратура в София стана неин шеф

Невена Зартова, Снимка: БГНЕС

Говорителката на Софийска районна прокуратура (СРП) Невена Зартова бе избрана за неин шеф. Тя получи поста, след като общо 8 души от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) гласуваха в нейна подкрепа. Зартова получи и гласа на главния прокурор Иван Гешев.

През последната година Зартова бе и.д. шеф на СРП. По-рано бе заместник на предишния ръководител Радослав Димов. Той бе избран начело на апелативната прокуратура в София и така шефското място в СРП остана свободно.

Според Гешев през последната година Зартова е показала, че умее да ръководи добре.

"Често има разминавания между това да си добър прокурор и добър ръководител, те не винаги съвпадат. Не случайно, след анализ на ВКП, наградих цялата Софийска районна прокуратура – за резултатите, които постигнаха в началото на годината, за организацията и за добрата работа", заяви той.

След издигането на Димов бе проведен конкурс за ръководител на районната прокуратура. На него се яви един кандидат, но прокурорската колегия не го подкрепи. Втората процедура бе спечелена от Зартова.

Тя е магистрат от кариерата, започнала е работа в СРП през 2005 г. Завършила е право в СУ, а преди това – Първа английска гимназия в София. Дъщеря е на някогашния съдия и шеф на търговското отделение във Върховния съд Явор Зартов.

Освен Гешев в подкрепа на Зартова се изказаха още Евгени Иванов, Георги Кузманов и Йордан Стоев.

Споделяне

Още от България