Говорителят на Белия дом се извини за сравнението на Асад с Хитлер

Говорителят на Белия дом се извини за сравнението на Асад с Хитлер

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър се извини във вторник за коментар си по повод Башар Асад, който прозвуча като омаловажаване на нацисткия режим, съобщи “Ройтерс“.

"Най-искрено си признавам, че погрешка направих един неуместен и безчувствен коментар във връзка с Холокоста", каза Спайсър.

Преди ден Спайсър нарече сирийския президент по-лош от Хитлер и каза, че дори такъв отвратителен човек като Хитлер не е използвал химическо оръжие срещу народа си.

Лидерката на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси заяви, че Спайсър трябва да бъде уволнен и президентът Доналд Тръмп трябва незабавно да се разграничи от думите му.

Стивън Голдстайн, изпълнителен директор на Центъра за взаимно уважение "Ане Франк", заяви, че Спайсър няма необходимата почтеност, за да заема поста на говорител на Белия дом. Той също поиска уволнението му.

Нацисткият режим в Германия избива близо 6 милиона евреи. Милиони от тях са германски граждани и са умъртвени в газовите камери на специално създадените за целта концентрационните лагери.

Споделяне

Още от Свят