Грабеж е основната версия за смъртта на таксиметровия шофьор

Грабеж е основната версия за смъртта на таксиметровия шофьор
Грабеж и последващо убийство, извършени от наркомани, е основната версия, по която работи следствието за смъртта на 49-годишния таксиметров шофьор от Сливен Живко Димитров Проданов. Това съобщиха в петък пред бТВ колеги и приятели на Проданов от фирмата за таксиметрови превози в града.

Втори ден таксиметровите шофьори в града ще протестират мълчаливо на централния площад “Хаджи Димитър” в Сливен. Протестът ще продължи всеки ден до намиране на убийците на колегата им Живко Димитров, съобщи пред Дарик радио председателят на сдружението на таксиметровите водачи в Сливен Георги Фетфаджиев.

Убийството на Живко Проданов не е извършено само от един човек, смятат следствените органи в града.

Тялото на мъжа беше открито в четвъртък около 9.00 часа сутринта в местността Моллова кория край Сливен от колеги на таксиметровия шофьор, които сами започнаха издирването на изчезналия.  Живко Проданов е бил намушкан над 10 пъти в областта на главата и шията и е починал около 24 часа преди да бъде открит трупа му.

Самоинициативата на местните таксиметрови шофьори предизвика недоволството на сливенската полиция. Разследващите обясниха, че при откриването на трупа от некомпетентни хора със сигурност са унищожени улики, които биха помогнали за разкриването на убийците.    

Колегите на Живко твърдят, че е видян да качва един клиент около 02.00 часа на 3 януари и потеглил към Карандила.

Последната връзка на таксиметровия шофьор с диспечерската служба на фирмата е около 04.00 часа в сряда, когато той съобщава, че се обажда от местността Чуката и има гъста мъгла. Таксиметровата кола е намерена изгоряла в местността Батмиш, на около 10 километра от тялото.

Споделяне

Още от България