Градът на "братя" Галеви отново протестира срещу Бат Сали

Снимка: БГНЕС

Жители на Дупница, известен като града на избягалите от правосъдието "братя" Пламен Галев и Ангел Христов, отново излязоха на протест срещу влизането на Александър Методиев – Бат Сали в парламента от техния избирателен район.

След като преди ден демонстрантите блокираха за кратко международния път Е-79, те направиха същия опит и в сряда. Полицията обаче пресече пътя им и те се отправиха към едно от кръстовищата, през които минава целия трафик на града. Така протестиращите блокираха входа на Дупница откъм София.

Миналата седмица Мая Манолова от БСП, избрана за депутат от Кюстендилски район, призова ДПС да оттегли Бат Сали, за да не се засилва общественото и етническото напрежение, а на негово място да влезе втората в листата на ДПС Анна Благоева, която е местна и е бивша носителка на титлата "Кюстендилска пролет".

По този повод ДПС излезе с официална позиция, в която напомни, че "разпределението на мандатите е съгласно методиката, основана на разпоредби в Избирателния кодекс и вследствие на приетата с него формула на Хеър – Ниймайер за математическо изчисляване на мандатите". Наред с това ДПС припомня, че основният автор на този Изборен кодек е ГЕРБ, а последните промени в него са изработени от парламентарна комисия с председател от БСП (Мая Манолова).

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?