Грамада остана без кмет

За отстраняване от длъжност на кмета на община Грамада - Веса Микова, гласува в петък Общинската избирателна комисия. Това съобщи нейният председател Светослав Димитров, цитиран от БТА. Микова е свалена от поста заради участието си в търговско дружество към датата на встъпване в длъжност кмет на Грамада, поясни той.

Шестима от членовете на общинската избирателна комисия са гласували "за" отстраняването на Микова, а трима "против", уточни Димитров. Според него обаче отстраняването на кмета е неправилно, тъй като преди да встъпи в длъжност тя е продала своя дял в търговското дружество и е подала молба да бъде освободена като съдружник. Въпреки това от дружеството не са регистрирали в съда промяната и към датата на встъпване в длъжност Микова фигурира като съдружник, уточни Димитров.

На 28 февруари 2005 година представители на четири партии в общинския съвет на Грамада поискаха отстраняването на Веса Микова. Ден по-късно е подадено заявление в съда за промяна в регистрацията на дружеството, уточни Димитров.

Решението на общинската избирателна комисия може да бъде обжалвано в 14 дневен срок пред Видинския окръжен съд.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?