Гръндж легендата Скот Уейланд открит мъртъв

Скот Уейланд

Рок певецът Скот Уейланд, бивш фронтмен на легендарната група "Стоун Темпъл Пайлътс" (Stone Temple Pilots) е намерен мъртъв по време на турне с новата си банда "Уайлдабаутс" (Wildabouts), се посочва в изявление, публикувано на неговата Фейсбук страница късно вечерта в четвъртък.

48-годишният Уейланд е починал в съня си в буса си в Блумингтън, южно от Минеаполис, където е трябвало да свири групата му, чийто първи албум бе издаден по-рано през годината, посочва Ройтерс..

Роденият в Калифорния певец, която е познат със зависимостта си към наркотиците, бе изгонен от "Стоун Темпъл Пайлътс" през 2013 г. след като останалите от групата нарекоха поведението му "разрушително". През годините Уейлънд се е изявявал и с "Вълвет Риволвър" (Velvet Revolver).

Познатият с дрезгавия си глас и боядисана червена коса Уейланд се превърна в символ на грънджа от ранните 1990-те години. Той бе водещ певец и автор на текстовете на "Стоун Темпъл Пайлътс". Често на сцената пееше с мегафон.

Не се съобщават обстоятелствата около смъртта му, освен че член на новата му група го намерил мъртъв в буса преди участието, което е било отменено.

Уейланд е един от основателите на "Стоун Темпъл Пайлътс" през 1986 г. Бандата става особено популярна с хитове като "Plush" през 1993 и "Interstate Love Song" през следващата година.

Групата се разпада през 2003 г., но се събира отново пет години по-късно, само за да се разделят музикантите отново през 2013 г. заради нетърпимостта с певеца.

Уейланд има две деца от бившата му съпруга Мери Форсберг.

Споделяне

Още от Общество