Граничари задържаха каналджии, натъпкали 17 души в БМВ с две врати и 54 души в бус

Граничари задържаха каналджии, натъпкали 17 души в БМВ с две врати и 54 души в бус

Ирански гражданин е бил задържан от гранични полицаи в района на село Крайново, община Болярово, при опит да премине нелегално от Турция в България с БМВ 318 с две варати, в което превозвал общо 17 бежанци, съобщават от прокуратурата.

Каналджията е арестуван около 10.00 часа във вторник след проверка на шофирания от него автомобил с хасковска регистрация. Сред откритите в леката кола бежанци е имало 9 деца на възраст между 2 и 10 години. Имигрантите са от Сирия и Иран.

Иранският каналджия Хамед Мохамед ще бъде обвинен за незаконно превеждане на лица през границата на страната ни по начин, опасен за живота на хората. Той е задържан за 72 часа с постановление на Районната прокуратура в Елхово, а автомобилът му е иззет.

Междувременно стана ясно, че служители на МВР са спрели за проверка в понеделник вечерта микробус в Ахтопол, в който са били превозвани цели 54-има бежанци, от които 32 мъже, 16 деца и 6 жени от Сирия, Ирак и Афганистан. Задържан е шофьорът на микробуса – Калчо Иванов от Бургас, на когото ще се повдигне обвинение и ще бъде задържан до 72 часа. Калчо Иванов е осъждан за кражби.

13 чужденци без документи пък са били превозвани във "Фолксваген Голф" и "Фолксваген Пасат", спрени за проверка в района на брезнишкото село Горни Романци. Двамата шофьори на колите са задържани.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?