Граничен полицай в Бургас се е самоубил

Служител от Граничната полиция в Бургас се е самоубил с пистолет по време на дежурство на патрулния катер, съобщи БНР в четвъртък.

Униформеният служител Теньо Тенев е в системата от 1999-та година, са казали негови близки, цитирани от сайта "Бесове".

Тенев е бил дежурен в сряда вечерта на един от патрулните катери и макар че е имал право да носи оръжие, не е бил въоръжен. Тенев бил в една каюта със свой колега, който по време на работа оставил колана с пистолета за минута, за да отиде до санитарното помещение. Докато бил там, Тенев взел пистолета му и стрелял в главата си. Веднага на място се струпали всички колеги на простреляния, дошъл и медицински екип.

Тенев се прострелял в дясното слепоочие. Колегата му, с когото делял каютата, е в шок, защото не е имало никакви признаци, че е възможно Тенев да посегне на живота си и не се замислил, когато е оставял за минута колана с оръжието, пише "Бесове".

В момента патрулният катер е в базата в Атия, като преди това е дошъл в Бургас, за да докара трупа на загиналия полицай.

Според близки на самоубилия се зад постъпката му не могат да стоят финансови проблеми, тъй като той наскоро е успял да си закупи жилище. Негови приятели коментират, че най-вероятно решението му да сложи край на живота си е продиктувано от скорошна раздяла със съпругата му и нейните претенции към семейното имуществото.

Споделяне

Още от България