"Гранична полиция" е спряла над 480 нелегални мигранти само за два дни

Оградата по границата с Турция като нова, сн. БГНЕС

Над 480 опита за нелегално преминаване на границата ни от мигранти са предотвратили от "Гранична полиция" през последните два дни.

Най-голям брой са опитите за влизане в страната на нелегални имигранти в неделя – 341.

От "Гранична полиция" обясниха пред БНР, че 268 от тях са направени на българо-турската граница, останалите – на българо-гръцката.

В понеделник срещу вторник у нас не са допуснати да влязат 148 нелегални имигранти. Повечето от тях са направили опит да влязат в страната отново от Турция.

В София в последните два дни са заловени общо 16 нелегални имигранти. Най-голямата група е от петима мъже от Афганистан, открити преди ден на "Ботевградско шосе". Вероятно мигрантите са били изоставени в района от трафиканти.

В столицата при проверка са заловени двама нелегално пребиваващи мароканци. При друга операция, пак на полицията в София, на бул. "Никола Габровски" в ранните часове на днешния ден са открити 5-има сирийци.

Заради засиления мигрантски натиск от столичната полиция обясниха, че са засилили и наблюдението върху районите, където по принцип се събират мигрантски групи.

Споделяне

Още по темата

Още от България