"Гранична полиция" отрече за нови непроверени пътници на летище София

"Гранична полиция" отрече за нови непроверени пътници на летище София

"Граничната полиция" отрече появила се информация за нов случай, при който на летище София са били пуснати пътници без проверка.

Става въпрос за кацнал самолет от Амстердам на 27 март, когато според твърдения на пътувал на борда на машината пътник на гишетата за проверка на личните документи не е имало никой.

Назначена от главната дирекция "Гранична полиция" проверка установила, че е имало гранични служители и това било видно и от записите на охранителните камери.

От МВР съобщиха, че са били обработени всички 103 пасажери на пристигналия полет FB 462 от Амстердам. Първият пътник е влязъл в салон "Пристигане“ в 14.31 часа, когато на местата си са били четирима служител, а малко пъ-късно към тях се присъединява още един техен колега. В 14.46 часа е приключила проверката на документите на пътниците, допълват от МВР.

Сигналът за новия случай на непроверени пътници дойде, след като на 21 март всички пасажери, кацнали от Париж, преминаха през летището без да бъдат проверени, тъй като нито един от служителите не е бил на работното си място.

Заради инцидента бяха отстранени до приключване на разследването началникът на Регионална дирекция "Гранична полиция“-Аерогари комисар Милен Пенев и 12 гранични полицаи от столичното летище.

Тогава ръководството на МВР не изключи умишлени действия от страна на граничните полицаи, чиито обяснения по случая били несвързани.

Споделяне

Още от България