Гранични служители арестувани за иманярство

При полицейска операция в габровския Балкан вчера са задържани осем души, извършвали иманярска дейност с взривни вещества. Четирима от задържаните са служители на Национална служба "Гранична полиция" (НСГП). Това съобщи пред журналисти в събота заместник-директорът на Национална служба "Борба с организираната престъпност" (НСБОП) Красимир Младенов.

В операцията са участвали служители на НСБОП, НСГП и полицаи от Габрово. Някои от задържаните гранични служители са засичани и преди във връзки с трафиканти, каза Младенов.

Директорът на РДВР-Кърджали Димитър Шереметев съобщи, че след двудневна операция са задържани двама иманяри. При обиск на жилището на единия от задържаните са намерени над 500 старинни монети, които по предварителни данни са от района на Перперикон, добави той. По думите му полицаите са задържали и златни накити, две златни статуетки и други ценни предмети.

В момента уточняваме връзките на задържаните с хора от Велико Търново, тъй като е установено, че често са пътували до там, каза Шереметев.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?