Гръцката полиция намери мигранти в камион с българска регистрация

Гръцката полиция намери мигранти в камион с българска регистрация

Гръцката полиция откри днес 41 мигранти, мъже и момчета, скрити в хладилен камион с българска регистрация, пътуващ по автомагистрала в Северна Гърция, след като най-вероятно е влязъл в страната от съседна Турция, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Мигрантите, повечето от Афганистан, са живи и невредими, съобщи полицейски представител, като добави, че хладилната система на камиона не е била включена. Освен афганистанците в камиона е имало и един иранец и един сириец, а шестима от мигрантите били непълнолетни.

Полицията съобщи, че осем мигранти от камиона са имали дихателни проблеми, но другите нямали оплаквания.

Полицията спряла камиона близо до град Ксанти за рутинна проверка. Шофьорът, 40-годишен грузинец, бил арестуван, а мигрантите - отведени в близкото полицейско управление за идентификация.

През октомври близо до Лондон в хладилен камион бяха намерени телата на 39 мигранти. Камионът е с българска регистрация, но е собственост на ирландска гражданка и не се е връщал в България от 2017 година.

Британската полиция обвини шофьора на камиона 25- годишния северноирландец Морис (Мо) Робинсън за непредумишлено убийство. Той ще отговаря пред съда за трафик на хора, подпомагане на нелегална имиграция и пране на пари.

Споделяне

Още от Европа

Колко време давате на новия парламент?