Гръцки вестник: Правителство-чудовище-най-вероятното решение в България

"Правителство-чудовище" е най-вероятното решение в България", под това заглавие гръцкият в. "Етнос" анализира възможностите за съставяне на нов кабинет у нас.

Социалистите се опитват да си сътрудничат с партията на "турците", осигурявайки подкрепата и на пронацистката партия. Новото държавно устройство на съседна България ще бъде... "социал-турко-фашизъм".

 

Това поне се вижда от изборните резултати от неделя и от отказа на трите от четирите партии, влезли в новия парламент, да си сътрудничат по какъвто и да било начин с четвъртата политическа сила, излязла на първо място по гласове и мандати, коментира изданието.

 

Освен черния хумор най-вероятният в този момент правителствен изход за София ще бъде наистина едно "политическо чудовище", ако се реализира на практика.

 

Наред с това политическите процеси в България придават допълнителни окраски към чудовищната политическа реалност, насаждана от прилаганата политика за преодоляване на последиците от икономическата криза в ЕС.

 

Със сигурност, каквото и правителство да бъде съставено в България при каквато и да е конфигурация на партиите, то ще бъде еднакво отблъскващо за българските граждани, които гласуваха за тях малодушно или се въздържаха да упражнят своя вот, като оставиха политическата игра да става без тях, пише в заключение в. "Етнос", цитиран от БТА. 

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?