Гръцките фермери изкараха тракторите, без засега да блокират пътищата

Гръцките фермери изкараха тракторите, без засега да блокират пътищата

Гръцките фермери изкараха тракторите по възлови пътни артерии на страната, като заявяват, че няма да блокират движението по пътищата, докато не бъдат взети окончателни решения във връзка с техните искания. В момента текат срещи на техни представители с правителството и политическите лидери, предаде радио Атина, цитирано в сряда от БТА.

За днес националната конфедерация на земеделските производители (ПАСЕГЕС) е насрочила съвещание на всички кооперативи и синдикални организации, за да бъде изготвена стратегия за общи действия.

Земеделците в южната съседка настояват за по-ниски цени на горивата,  селскостопанските суровини да не бъдат облагани с ДДС и да бъдат защитени дребните и средни производители.

Трактори са разположени на пътния възел в района на Никеа на магистралата между Атина и Солун, на пътя между Ламия и Атина, а също край Серес и в района на Иматия на автомагистралата Егнатия. Засега няма сведения за нарушения в трафика.

Ръководителите на двете представени в правителствената коалиция леви политически сили ПАСОК и ДИМАР, Евангелос Венизелос и Фотис Кувелис, се ангажираха да поставят на обсъждане исканията на фермерите. Опозицията обаче стои твърдо зад тях.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани