Гръцките туристически агенции се опитват да привлекат турските туристи

Туристическите агенции и хотели в Гърция, преживяваща икономическа криза, през последните месеци се обръщат към турски туроператори, предлагайки специални оферти с намаление на цените до 50-70 процента, съобщава турският телевизионен канал СиЕнЕн-Тюрк, като се позовава на публикация във в."Радикал".

По тази причина много турски туроператори са включили Гърция и гръцките острови в туристическите си дестинации за 2012 г.

На международното изложение за пътувания и туризъм EMITT, състояло се в Истанбул по-рано този месец, гръцки хотелиери и гърцки туристически агенции са проявили изключително голям интерес към сътрудничество с турски туроператорски фирми и са предложили промоционални цени, за да привлекат турски туристи.

Офертите включват възможност за уикенд с две нощувки в 4-звезден хотел на гръцки остров за 99 евро или едноседмична почивка в 5-звезден гръцки хотел за 300-400 евро.

Толга Текни, представител на ръководството на турската туроператорска фирма "Жоли тур", казва, че фирмата подготвя турстически програми, насочени към гръцките острови. Фирмата планира да организира през тази година посещение на 7 500 турски туристи в Гърция и на гръцки острови, което ще бъде 100-процентно увеличение в сравнение с миналата година. Текин посочва, че тази година едноседмична почивка на гръцки остров ще струва по евтино от едноседмична почивка в Анталия.

Споделяне

Още от Балкани

Какво очаквате да свърши служебното правителство?