Гръцкият бизнес призовава Ципрас за споразумение с кредиторите

Гръцкият бизнес призовава Ципрас за споразумение с кредиторите

Търговците и предприемачите в Гърция призовават премиера Алексис Ципрас да постигне споразумение възможно най-бързо, за да бъде предотвратен фалит на страната.

В открито писмо до Ципрас, цитирано от гръцките вестници, председателят на националната конфедерация по търговия и предприемачество Василис Коркидис призова за създаване на общ фронт в страната от здрави сили от предприемаческите среди и икономиката, така че да бъдат намерени решения на натрупалите се проблеми на гръцкия пазар.

В писмото търговци и предприемачи алармират, че загубите от затварянето на банките в Гърция са неизчислими, тъй като се е загубило доверието на търговците. Той предлага на премиера да покани на среща социалните партньори, работодателите и работещите, за да бъде изготвен обществен договор между тях, преди да отпътува за Брюксел, за да преговаря с европейските партньори.

Единственият начин да подсилим позицията си в Европа и да избегнем опасността от фалит, рухване на малките и средни предприятия и изпадане в международна икономическа изолация, е да бъде постигнат такъв обществен договор, смята Коркидис.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа