Гръцкият туризъм върви към поредна рекордна година

Гръцкият туризъм върви към поредна рекордна година

Гърция е сред най-популярните дестинации на големите германски туроператори, които не изключват туристите от Германия в южната ни съседка тази година да надхвърлят миналогодишните нива, съобщава в. "Етнос", като се позовава на Дойче веле.

Вестникът твърди, че големите германски туроператори не потвърждават информациите за намаляване на резервациите в Гърция заради политическата обстановка в страната.

Въпреки че Гърция очакваше поредна рекордна година за своя туризъм, напоследък броят на резервациите значително е паднал, писа германският в. "Зюддойче цайтунг", позовавайки се
на данни, изнесени от президента на Асоциацията на гръцките туристически агенции Андреас Андреадис. А те показват, че през март броят на резервациите в Гърция са намалели с 26 на сто в сравнение с март 2014 г. Според публикацията причината за този спад е в несигурната политическа ситуация в Гърция.

Германските туроператори обаче не потвърждават тези данни. Напротив, резервациите за това лято в Гърция досега се движат в рамките на миналогодишните нива и даже са по-високи. Това казала пред Дойче веле представителката по печата на германската туристическа компания TUI.

Катрин Спихала добавила, че Гърция продължава да се нарежда сред най-популярните дестинации на германските клиенти на TUI и че страната е на трето място след Испания и Турция.

По думите ѝ за предстоящия летен сезон в Гърция, който вече е започнал, търсенето остава високо. 2014-та бе рекордна година за TUI в Гърция, а за тази година търсенето е
задоволително, въпреки политическата обстановка в страната. Резервациите се движат на миналогодишните много добри нива, посочила още тя.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа