Гръцкото издание на Плейбой в центъра на нов олимпийски скандал

Нов олимпийски скандал, този път с комичен привкус, предизвика гръцкото издание на еротичното списание Плейбой, пише атинският ежедневник Катимерини.

Вестникът съобщава, че Организационният комитет на Олимпиадата в Атина е подал жалба в Атинския първоинстанционен съд, в която настоява от пазара да бъде изтеглен последният брой на гръцкия Плейбой.

Като мотив за жалбата от Атина 2004 посочват обидна за Олимпийските игри публикация, която свързва Олимпиадата със серия снимков и текстов материал с еротично съдържание.

Въпросната публикация "визира директно сексуалния инстинкт на състезателите", се посочва още в жалбата.

Организаторите на игрите се оплакват още, че излизането на броя съвпада с присъствието на членове на МОК в Гърция.

Атина' 2004 настоява още на списанието да бъде забранено да използва по какъвто и да било начин символите на Олимпийските и Параолимпийските игри.

Вестникът помества някои от заглавията на корицата на Плейбой, предизвикали гнева на организаторите - "Вземи злато в сексатлона", "Започва оргията, заемете местата си в комбинираното групово състезание", "Лудия Рох-енд-рол на Яна Ангелопулу", "2004 секунди наслада". В скандалния брой списанието перифразира олимпийския девиз citius, fortius, altius (по-бързо, по-силно, по-високо) в "по-твърдо, по-дълбоко,
по-дълго".

Списанието помества и снимка на пет презерватива, образуващи петте олимпийски кръга, както и на талисманите на Олимпиадата Атина и Феб в многозначителни пози.

Споделяне

Още от Балкани