Граждани блокираха столичен булевард заради евтино отчуждаване

Хората са недоволни, че имотите им се изкупуват за 15 ст. на квадратен метър

Собственици на имоти в района на "Ломско шосе" протестират вече месеци наред. Снимка: Архив

Граждански протест блокира в неделя следобед закратко бул. "Ломско шосе" в София при пресечката с улица "Лазарица", предаде БНР. Очакваше се блокадата да продължи два часа, но в крайна сметка бе решено демонстрацията да продължи няколко минути, за да не се пречи на движението.

Хората за пореден път изразиха недоволството си заради намерения да бъдат отчуждени имотите им на стойност от 15 стотинки за квадратен метър.

Според протестиращите Столичната община извършва национализация в XXI век.

"Те искат да ни вземат имотите. По никакъв начин не са ни уведомили. Не е минавал оценител. 49 имота са. Държат се с нас, сякаш нямаме нито право на глас", каза той.Васил Цветанов от инициативния комитет пред националното радио.

"С кмета (Йорданка) Фандъкова, пуснали сме писмо, след два месеца някъде ще ни приемат. Аз мисля, че сме горе-долу като едно време, както е бил Народният съд - без право на глас. Ще продължаваме, докато никой от управляващите се сети, че трябва да дойде и да ни даде отговор", продължи Васил Цветанов.

На част от собствениците делата са минали в административния съд, като той е потвърдил сумите, определени от Столичната община без право на обжалване.

Споделяне

Още от Бизнес