Граждани поискаха шофьорската книжка на Тити Папазов да бъде отнета

Граждани поискаха шофьорската книжка на Тити Папазов да бъде отнета

Граждани се събраха пред КАТ София, за да поискат да бъде отнета шофьорската книжка на баскетболния треньор и член на ръководството на футболния "Левски" Константин (Тити) Папазов. 

Събитието бе организирано в социалните мрежи. Организаторът на демонстрацията Ясен Дудин смята, че искането за отнемане на книжката на Папазов е оправдано, защото става дума за публична личност, която с действията си дава лош пример на обществото.

Дудин призна, че е очаквал повече хора да се включат в акцията. 

Причината за искането са "безбройните видеодокументирани нарушения" на Папазов. Миналата седмица колата му бе заснета да изпреварва на колона и да прави ляв завой на червен светофар. Пътната полиция обяви, че този път не шофирал той, а друг водач, който се е признал за виновен.

Във вторник Дудин изрази и съмнение по отношение на твърдението, че Папазов не е бил зад волана, тъй като нарушението е характерно за него и му се струва странно и друг да подхожда по същия начин на пътя. Дудин не смята за редно и да се предприемат действия само по видео, предоставено от друг водач.

"За мен беше много странно да науча, че позицията на "Пътната полиция" се базира само и единствено на това и няма никаква друга оценка, не е бил проследен този автомобил. Съответно е подписана декларация от Папазов и друго лице, което в никоя медия не е посочено. Случаят е приключен с глоба от 100 лева и отнемане на 8 контролни точки. Наказанието за такъв вид нарушение, такова завиване на червено е подигравателно", заяви той пред БГНЕС.

На 23 юни Папазов бе сниман от гражданин как преминава на червен светофар през натовареното кръстовище на мол "Парадайз" в София. Тогава той призна, че е управлявал автомобила.

МВР състави акт на Папазов и му връчи и всички залежали електронни фишове за извършените от него нарушения на пътя през последните три години. Става дума за 13 фиша. Всички те са за превишена скорост по пътищата на цялата страна.  

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?