Граждани видяха проблем в недовършен ремонт в София

Гражданската организация "Спаси София" отново видя некачествена работа по ремонта на столичния бул. "Ал. Дондуков". Според тях проблемът е при прехода между паветата, които бяха наредени в участъка между Министерския съвет и ул. "Г. С. Раковски", и асфалта, който започва след това. Те пуснаха снимки от според тях приключилата работа на кръстовището между "Ал. Дондуков" и "Г. С. Раковски".

Ремонтът там обаче още не е приключил. През почивните дни, когато кръстовището беше затворено за коли, е сложен асфалт, който е застъпил паветата, за да може настилката да се изпълни според изискванията. От фирмата-изпълнител "Трейс" обясниха, че в понеделник работата продължава. Асфалтът се изрязва, слагат се гранитни бордюри между него и паветата, които отново ще бъдат наредени, за да няма дупки. Това не е направено през уикенда, тъй като асфалтът нямало как да се изреже, докато е още топъл.

"Заявила съм на изпълнителите на ремонта, че ги контролират не само надзорът и общината, но и всички граждани", коментира кметът Йорданка Фандъкова. Тя също напомни, че обектът още е в строителство, което според нея се очаква да приключи до 20 ноември, въпреки че по договор крайната дата е 30 ноември. От "Трейс" преди дни обявиха, че ако времето остане хубаво, ще са готови още на 15 ноември. В момента те работят по отсечката между ул. "Раковски" и бул. "Васил Левски", където се слага асфалт. Работата там се забави с две седмици, тъй като се чакаше разрешение от Министерството на културата, участъкът да не се павира.

От "Спаси София" неколкократно алармираха за проблеми с ремонта на "Ал. Дондуков". Според тях некачествено са поставени бордюрите на тротоарите, както и паветата, които по настояване на Министерството на културата останаха в отсечката от Министерския съвет до ул. "Г. С. Раковски". Преди дни се наложи част от паважа да бъде пренареден, тъй като пропадна. От "Трейс" обясниха, че това е неизбежно, докато настилката слегне и прогнозираха проблеми с паветата и през следващите години, тъй като те не били подходяща настилка за такова движение.

Споделяне

Още по темата

Още от България