Гражданите и общината не могат да намерят решение за паркирането в София

Снимка: БГНЕС

Граждани и общински съветници не успяха да намерят общо решение, което да удовлетворява и двете страни в спора за паркирането в центъра на София. И на трето поредно заседание на транспортната комисия към Столичния общински съвет се стигна до словесни сблъсъци, гонене на граждани и демонстративно напускане на залата.

В четвъртък Столичният общински съвет предстои да приеме промени в наредбата, определяща реда за паркиране в центъра на София.

Единственото одобрено предложение от съветниците на протестиращите беше за увеличаване на местата за паркиране на инвалиди от 2 на 3 при 50 паркоместа. Предложението беше на неправителствената организация ДНЕС.

Напрежението днес ескалира след като председателят на транспортната комисия Радослав Тошев заяви, че предложенията на протестиращите против "синята зона" няма да се разглеждат. Изказването му предизвика гнева на режисьора Мирослав Паскалев - Зорец, който заяви, че  протестиращите искат отмяна, а не корекция на наредбата. Последва словесна схватка между двамата, която завърши с отстраняването на Зорец от залата.

Решението да се отхвърлят исканията на протестиращите беше взето от комисията без гласували "против" или "въздържали се". "Разговор с вас не може да има, това е само партийно говорене", заяви още един от протестиращите граждани по адрес на Тошев, докато напускаше стаята.

Споделяне

Още от България