Гражданска платформа иска "безкомпромисен водач" като Слави Трифонов

Снимка: БГНЕС

"Има такъв народ! За Слави! За промяна!" под този наслов ще се състои среща със Слави Трифонов на 24 юни в НДК. За това информираха от платформата, наречена "За Слави".

Поддръжниците на Слави за референдума настояват: "Парламентът да приеме законите, изпълняващи решенията на референдума - намаляване на субсидията на 1 лев, мажоритарен вот в два тура, задължително гласуване".

Ако всичко това не бъде изпълнено, гражданите, подкрепили шоумена, настояват да бъде свикан национален протест. Те заявяват: "Искаме ти да оглавиш недоволството ни и да ни поведеш - ясно и категорично. Искаме уверен, категоричен и безкомпромисен водач , какъвто си ти. Има такъв народ и той ще скочи, само когато пред себе си има лидер, който ни обединява. Промяната ще успее само с обединение на гражданите и ясна цел. През есента да се проведат нови избори, в които Слави, да участваш и ти! Защото България има нужда от теб!".

Трите поредни спектакъла "Има такъв народ" събраха в зала "Арена Армеец" 45 000 зрители. На тях Трифонов отправи патриотични послания и даде път за изява на млади таланти, преплете класика, фолклор и "седем осми", съобщават от платформата.

"Историята на България е история на всеки един българин и тя зависи от всеки един от нас. И Аспарух, и Кирил и Методий, и опълченците са записали имената си в историята, не защото някой ги е принудил, а защото са имали лична причина да сторят грандиозните си дела", бе едно от посланията.

Съдбата на България бе обрисувана с броеница, където тъмните мъниста са тъжни и нерадостни събития, а белите – хубави поводи. "Какво ще е следващото мънисто в броеницата зависи само от нас, българите. Защото такъв народ има!", заяви шоуменът.

Трифонов каза, че българинът има достатъчно основание да се гордее и може да се подреди до най-стойностните и талантливи хора на света. От залата той призова да се промени и известната фраза "Хубава работа, ама българска" на "Българска работа, ама прекрасна", защото първо сме българи, а след това всичко останало. И припомняйки за българския алпинист Христо Проданов отправи посланието "Не заспивай! Не заспивай, ти си българин!”

Споделяне

Още по темата

Още от България