Гражданска платформа иска "безкомпромисен водач" като Слави Трифонов

Снимка: БГНЕС

"Има такъв народ! За Слави! За промяна!" под този наслов ще се състои среща със Слави Трифонов на 24 юни в НДК. За това информираха от платформата, наречена "За Слави".

Поддръжниците на Слави за референдума настояват: "Парламентът да приеме законите, изпълняващи решенията на референдума - намаляване на субсидията на 1 лев, мажоритарен вот в два тура, задължително гласуване".

Ако всичко това не бъде изпълнено, гражданите, подкрепили шоумена, настояват да бъде свикан национален протест. Те заявяват: "Искаме ти да оглавиш недоволството ни и да ни поведеш - ясно и категорично. Искаме уверен, категоричен и безкомпромисен водач , какъвто си ти. Има такъв народ и той ще скочи, само когато пред себе си има лидер, който ни обединява. Промяната ще успее само с обединение на гражданите и ясна цел. През есента да се проведат нови избори, в които Слави, да участваш и ти! Защото България има нужда от теб!".

Трите поредни спектакъла "Има такъв народ" събраха в зала "Арена Армеец" 45 000 зрители. На тях Трифонов отправи патриотични послания и даде път за изява на млади таланти, преплете класика, фолклор и "седем осми", съобщават от платформата.

"Историята на България е история на всеки един българин и тя зависи от всеки един от нас. И Аспарух, и Кирил и Методий, и опълченците са записали имената си в историята, не защото някой ги е принудил, а защото са имали лична причина да сторят грандиозните си дела", бе едно от посланията.

Съдбата на България бе обрисувана с броеница, където тъмните мъниста са тъжни и нерадостни събития, а белите – хубави поводи. "Какво ще е следващото мънисто в броеницата зависи само от нас, българите. Защото такъв народ има!", заяви шоуменът.

Трифонов каза, че българинът има достатъчно основание да се гордее и може да се подреди до най-стойностните и талантливи хора на света. От залата той призова да се промени и известната фраза "Хубава работа, ама българска" на "Българска работа, ама прекрасна", защото първо сме българи, а след това всичко останало. И припомняйки за българския алпинист Христо Проданов отправи посланието "Не заспивай! Не заспивай, ти си българин!”

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли поисканото от здравния министър затваряне на държавата?