Гражданска застраховка вече може да се сключва и с онлайн банкиране

За първи път в България собствениците на автомобили ще могат да сключват задължителната застраховка "Гражданска отговорност" чрез онлайн банкиране. Услугата се предлага от "УниКредит Булбанк" на клиентите ѝ, които ползват електронното банкиране през сметките си.

При новата услуга след попълване на данните за моторното превозно средство в акаунта на потребителя в онлайн банкирането, системата автоматично изчислява офертите на застрахователните компании. Клиентът може да сравни и и да избере своя застраховател, също така избира и начина на плащане на застраховката – наведнъж или на вноски, както и датата, от която да влезе в сила "Гражданската отговорност". Полиците и стикерите се доставят по куриер на посочен адрес.

"Това е поредната стъпка да отговаряме напълно на потребностите на клиентите, които искат да получават все повече услуги с един клик на мишката, като по този начин успяват да спестят едновременно време и пари“, коментира Юлиан Влахов, директор Алтернативни канали в "УниКредит Булбанк".

Споделяне

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?