Граждански искове в размер на 50 000 лева предявяват близките на жертвите от "Индиго"

Наследниците на седемте загинали деца в дискотека "Индиго" предявиха искове за по 50 000 лева към Красимир Илиев, собственик на младежка кооперация "Ялта", Ангел Николов, управител на дискотека "Индиго" и бодигардовете Анри Силаги и Георги Василев.

Обвиняеми по делото за трагедията от 21 декември 2001 г. са още Цвятко Барчовски, бивш председател на Комитета за младежта и спорта и Стоян Янев, главен архитект на София.

Днес състав на Софийски градски съд отложи делото за 16 юли, заради неявяването на две от децата, които са получили средни телесни повреди при инцидента в "Индиго". Те трябва да се явят с родителите си, за да кажат дали ще участват в съдебния процес. 10 други пострадали деца днес се отказаха от това право.

На 16 юли председателят на съдебния състав Бисер Троянов ще реши дали да уважи искането на 6-та подсъдими за прекратяване на делото и връщането му на прокуратурата. Според адвокатите има съществени процесуални нарушения в обвинителния акт - в 63-те страници не било посочено кой какви служебни задължения конкретно не е изпълнил.

Споделяне

Още от България