Гражданският съвет на ВСС избра за втори мандат съпредседателя си

На седмото си заседание за 2014 г., провело се в петък, членовете на Гражданския съвет при Висшия съдебен съвет (ВСС) преизбраха с пълно мнозинство Любомир Петров Герджиков за съпредседател от страна на организациите, членуващи в Гражданския съвет. Вторият съпредседател по устав се посочва от ВСС.

Това е втори мандат за Любомир Герджиков, който е изпълнителен член на Управителния съвет на "Сефита” – сдружение за експертизи, финансово-икономически и технически анализи.

Той бе първият съпредседател на Гражданския съвет от страна на професионалните и неправителствените организации, избран на 11.02.2013 г. чрез жребий между членовете на Гражданския съвет. Днешният избор бе проведен поради напускане на Гражданския съвет от Българския институт за правни инициативи, чийто директор Биляна Гяурова Вегертседер бе досегашен съпредседател.

Гражданският съвет реши следващото заседание да се проведе на 17.10.2014г., като мнозинството се обедини около разглеждане на две актуални теми – изготвяне на становище по стратегията за продължаване на реформата на съдебната власт и обсъждане на проекта на методика за дисциплинарната дейност на Висшия съдебен съвет.

Споделяне

Още от България