Гражданско сдружение: София прахосва пари за неефективна инфраструктура

Проект на кръстовището на Лъвов мост

Най-сериозните инвестиции в София се правят по възможно най-несериозния начин - без устройствено мислене и грижа за гражданите, заяви в неделя пред журналисти арх. Димитър Димитров от Сдружение "Граждани за София".

Според Димитров проектът за кръгово движение на Лъвов мост, който възлиза на 25 млн. лв., е неоправдано скъп и ще причини затруднения в трафика до изграждането му през октомври.

По думите му би следвало подобни проекти да се реализират едва след като бъдат разгледани от министъра на инвестиционното проектиране и само ако отговарят на българските норми.

Като част от мерките за облекчение на задръстванията в централните градски части той предложи движенията в двете посоки - от Сточна гара към "Орион" и от "Орион" към Сточна гара - да минат от северната страна на бул. "Сливница". Така, според Димитров, ще се реализира непрекъснато трасе по булевард "Сливница", който ще стане двулентов, с възможност за трета лента и за разширение, с което да се гарантира спокойният трафик в централната градска част.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?