Григор Димитров е "Спортист на годината"

Григор Димитров
Григор Димитров бе избран за “Спортист на годината” на България за втори път в кариерата си. Най-добрият български тенисист спечели през 2017 година финалния турнир на ATP в Лондон и достигна до третото място в световната ранглиста.
 
Григор Димитров не успя да получи лично приза си, тъй като се подготвя за новия сезон, но във видео послание от Маями благодари за признанието.
 
”Здравей,  България. Много тежки тренировки в последните седмици. Подготвям се за догодина. Благодаря ви, че съм избран за втори път. Това означава много за мен. Пожелавам на всички спортисти много успехи. Желая ви Весела Коледа и се надявам 2018-а година да ни донесе още успехи”, каза Димитров.
 
На второ място бе класиран носителят на световната купа по сноуборд в паралелния гигантски слалом Радослав Янков, а на трето - бронзовата ни медалистка от Световното по художествена гимнастика в Пезаро Невяна Владинова
 
 За най-добър спортист с увреждания на България за втора поредна година бе избран Ружди Ружди (тласкане на гюле).
 
За "Отбор на годината" бе избран ансамбълът по художествена гимнастика, а призът ”Треньор на годината” получи Весела Димитрова, която отговаря за подготовката му.
 
 
Топ 10 за "Спортист на годината" за 2017 година:
 
1. Григор Димитров (тенис)
2. Радослав Янков (сноуборд)
3. Невяна Владинова (художествена гимнастика).
4. Антъни Иванов (плуване)
5. Даниел Асенов (бокс)
6. Александър Везенков (баскетбол)
7. Владимир Илиев (биатлон)
8. Боян Петров (алпинизъм)
9. Владимир Далаклиев (таекуондо)
10. Тихомир Иванов (лека атлетика)
Споделяне

Още от Спорт

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?